Pilato

I september 2015 ble «Pilato» overlevert fra Norstec AS, til Alsaker Fjordbruk AS, Onarheim. Katamaranen er verftets byggenummer 15, og er designet av Ulvan AS, som Norstec har et samarbeid med.

«Pilato» er bygget i stål, og metallisert fra vannlinjen og opp. Styrehuset med toalett/verksted i tilbygg er i aluminium.
Verftet leverte i oktober søsterfartøyet «Unzen», til samme rederi. Båtene er tenkt som røkterbåter, og vil operere i nærområdet Sunnhordaland og Rogaland. Skrogene er bygget i Polen, og all utrustning, rørarbeid samt elektrisk, er utført ved Norstec sitt verksted i Sagvåg på Stord.

MASKINERI

Frydenbø Industri AS har levert hovedmaskineriet, som består av to motorer av type Sabb Iveco N67, på 230 hk hver, gir av type Sabb HVP 65, samt Iveco marineaggregat på 135 kVA. Styremaskin er levert av Sleipner AS. Propellanlegg av type 3H70, er levert av Helseth AS. PMH AS har levert to thrustere på 50 hk.

DEKK

På dekk er det montert en kran av type Palfinger PK32080 D, levert av Bergen Hydraulikk AS. Varpevinsj på 20 tonn, er levert av Tenfjord Industrier AS. Tre rekkemonterte capstaner på 2 tonn hver, er levert av Lorentzen Hydraulikk AS.

INNREDNING

Styrehuset er innredet av Lido Norway, med pantrybenk, sittegruppe og styrekonsoll.

ELEKTRONIKK

En navigasjonspakke med Simrad-utstyr, er levert av Vico Haugesund AS.