Andreas

16. mai ble «Andreas» overlevert fra Norstec AS til Blom Fiskeoppdrett AS, Øygarden. Arbeidskatamaranen er verftets byggenummer 11, og er designet av Ulvan as.

Designet på katamaranen, står Ulvan Skipsdesign for. «Andreas» er søsterfartøyet til «Anna», som Norstec leverer til Blom Fiskeoppdrett AS i sommer. Forskjellen på de to fartøyene, er at «Andreas» har to kraner på dekk, mens «Anna» har én. 

MASKINERI 
Maskineri, med bokserkjølere og tørr eksos, er levert av Nogva Motorfabrikk. Det består av følgende: 2xNogva Scania DI12 65M hovedmotorer á 370 hk, 2xNogva HC-168 marinegir, Nogva 4-bladet vriporpellanlegg, 1xNogva Deere marineggregat på 89 kW. Begge girene har PTO. På babord side er det installert to thrustere á 80 hk, levert av Petter’s Marine Hydraulics.

DEKK
«Andreas» er utstyrt med to kraner: en PK 50002 F 50 t og en PK 23500 E 23t. Bergen Hydraulic har levert kranene, sammen med hydraulikkomponenter. MB Hydraulikk har levert en 30 tonns vinsj, mens Tenfjord Industrier har levert to 3 tonns capstans. Høytrykkspyler er også levert av Tenfjord Industrier. Foma ferskvannsteamer. På dekksnivå finner man et verksted med toalett, for bruk når arbeid pågår på dekk.

INNREDNING
Båten har to tomannslugarer med toalett og dusj. Styrehuset er praktisk innredet med styrekonsoll, to NorSap styrehusstoler, pantrybenk med kokeplater, stekeovn, kjøleskap samt en fryseboks. Her er laget en praktisk sittegruppe. Varmekabler i styrehusdørk samt panelovner, varmepumpe, Webasto dieselvarmer, i tillegg til defrosteranlegg fra begge motorene. Innredningsarbeidet er utført av Lido Marine.

ELEKTRONIKK 
All elektronikk levert komplett fra Vico AS i Haugesund. All belysning er LED. Lyskaster er levert av O.S Solhaug.